Retourneren

 • Binnen 14 kalenderdagen na ontvangst ontbinden, daarna 14 dagen om terug te sturen.
 • Het artikel zit -zover redelijkerwijs mogelijk- nog in de originele, onbeschadigde verpakking.
 • Het artikel is compleet en onbeschadigd.
 • Het artikel is nog niet gemonteerd of gebruikt.
 • Producten die speciaal zijn besteld, zijn uitgezonderd van het herroepingsrecht.
 • Bestellingen van zakelijke klanten kunnen niet worden teruggenomen, tenzij anders is overeengekomen in de koopovereenkomst.
 • Artikel dient aangetekend retour worden gezonden.
 • De kosten van het retourneren zijn voor de koper.

Wanneer je een artikel wenste te retourneren, kunt je deze zelf terugbrengen naar de winkel. Dit is kosteloos. Aan het retour sturen van de producten zijn wel kosten verbonden. De koper is zelf verantwoordelijk voor de retourzending en de retourkosten zijn voor eigen rekening. Afhankelijk van het product kun je deze per briefpost, pakketpost of een transportbedrijf naar het retouradres versturen. De kosten kunnen variëren dit is afhankelijk van het product.

Bij producten die beschadigd zijn of gebruikssporen vertonen behouden wij ons het recht om de schade in rekening te brengen. Raadpleeg voor meer informatie de algemene voorwaarden.

Het is altijd mogelijk dat het door u bestelde product niet aan uw verwachting of wens voldoet. Bij Installatiemateriaal B.V. heeft u het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Voor onaangekondigde retouren kunnen wij geen afhandeling garanderen volgens onze gestelde maatstaven en voorwaarden.

Om een retour aan te melden doorloop je de volgende stappen

 1. Vul ons retourformulier volledig in, hiervan krijg je direct een bevestiging per mail
 2. Vervolgens sturen wij je zo snel mogelijk de retourinstructie per e-mail
 3. Voor deze instructie uit

Tevens kunt u ook gebruik maken van het modelformulier:

Het verwerken van retouren kan maximaal 14 dagen duren. De termijn van terugstorten varieert per betaalmethode en betreft maximaal 14 dagen ná ontbinding. Wij mogen wachten met terugbetalen totdat wij de producten hebben ontvangen of je hebt aangetoond de producten te hebben verstuurd. Wanneer het product geannuleerd is, ontvang je het totale orderbedrag inclusief eventuele verzendkosten. Wanneer het product is geretourneerd dan ontvang je het aankoopbedrag van het product inclusief eventuele verzendkosten.

Het is mogelijk om je bestelling te annuleren, dien de bestelling nog niet verwerkt is. Wij verzoeken dit altijd z.s.m. aan ons per e-mail klantenservice@installatiemateriaal.nu door te geven onder vermelding van het bestelnummer. Is de bestelling al verwerkt, dan kun je bij ontvangt de artikelen retour sturen. Voor meer informatie bekijk stap 4. Zodat de bestelling succesvol is geannuleerd, komt de betaalverplichting te vervallen. Eventuele betalingen worden dan zo spoedig mogelijk teruggestort. De termijn van de uitbetaling varieert per betaalmethode.